Welke laadpaal moet ik nemen?

U overweegt een elektrische auto aan te schaffen of beter zelfs, u hebt er al een in uw bezit. Dan is het wel handig om ook een laadpaal voor op de oprit aan te schaffen, zodat u zich nooit druk hoeft te maken of uw auto wel opgeladen kan worden. Maar hoe kiest u de juiste laadpaal en welke opties zijn er?

Welke laadpalen zijn er?

Voor u een laadpaal voor de deur hebt staan, is het handig om te weten welke opties er zoal zijn. Bij Laadkabelwinkel hebben we een ruim assortiment aan verschillende soorten oplaadpalen. Zo is er onder andere de Type 2 en Type 1-laadpaal, of de Smart Charger. Elk van deze laadpalen heeft zijn eigen voordelen.

Zo heeft een laadpaal met vaste kabel het voordeel dat u niet telkens de laadkabel hoeft te pakken, terwijl een Type 2 perfect is wanneer de kabel gebruikt wordt voor verschillende soorten elektrische auto’s. Kijk goed welke laadpaal het beste bij uw auto en voorkeuren past. Is dit lastig in te schatten? Neem dan vrijblijvend contact op met Laadkabelwinkel, onze experts staan klaar om u te adviseren.

Socket

De Type 2-sockets zijn over het algemeen vrij eenvoudige wandladers, zonder uitgebreide mogelijkheden. Hierdoor zijn ze wel tegen een zeer aantrekkelijke prijs te bestellen, en bent u van alle gemakken voorzien.

Vaste Type 1 of 2 kabel

De laadpalen met vaste kabels hebben het voordeel dat u niet telkens een kabel uit uw kofferbak hoeft te halen en zijn dus zeer gebruiksvriendelijk voor bij u thuis.

Smart Charging

Bij Smart Charging wordt er op een slimme manier gebruik gemaakt van het beschikbare vermogen.

  • Dynamic Charming: Hierbij worden de kosten gereduceerd.
  • Load Balancing:  U kunt meerdere voertijden aansluiten op de laadpaal.

Tesla laadpaal

Heeft u een Tesla? Dan kan een Tesla laadpaal uitkomst bieden. Een van de voordelen hiervan is de laadpoort-openingsknop, waarmee u met 1 druk op de knop uw Tesla oplaadt. Daarnaast kunt u met een sleutelschakelaar gemakkelijk het laadstation uitschakelen.

Mobiele lader

Ook kunt u ervoor kiezen om een mobiele lader aan te schaffen, die u aansluit op uw stopcontact. Let erop dat u kunt kiezen uit een Type 1 en Type 2 variant. Het voordeel van een mobiele lader is dat die automatische herstart en overbelasting voorkomt.

Snellader

U heeft ook de optie om een snellader aan te schaffen. De DC snellader is in staat om tijdens uw avondeten uw auto op te laden. Oftewel, u kunt uw elektrische auto binnen dertig minuten tot wel tachtig procent opladen met een snellader. Daarnaast is het een klein apparaat, wat gemakkelijk mee te nemen is.

Waar op letten bij de aanschaf van een laadpaal?

Wilt u overgaan tot de aankoop van een laadpaal? Goede keuze, maar let toch nog even op de volgende punten.

  • Let erop dat de stekkers op uw laadpaal passen. U zult niet de eerste zijn wiens stekkers na plaatsing niet op de laadpaal blijken te passen. Hierbij is het ook van belang dat u weet wat het maximale laadvermogen van uw auto is.
  • Bedenk goed welke stroomsterkte u wilt voor uw laadpaal. De meeste laadpalen hebben een stroomsterkte van 16A of 32A
  • Welk vermogen vindt u belangrijk? Een laadpaal met een vermogen van 3,7 kW is slomer dan een van 22 kW, maar het is maar net wat u nodig heeft.
  • Hoeveel wilt u uitgeven bij de aanschaf van een laadpaal? De kosten kunnen sterk variëren, tussen de 500 en 1500 euro.
  • Daarnaast is het belangrijk om te weten of de lader de auto 1- of 3-fasen ondersteunt en of uw meterkast van zo’n aansluiting voorzien is of voorzien kan worden.

Hulp bij de keuze voor een laadpaal

Heeft u alle info tot u genomen, maar vindt u de keuze voor de juiste laadpaal nog steeds een moeilijke? Geen probleem, wij van Laadkabelwinkel helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op ons, dan kunnen wij ongetwijfeld iets voor u betekenen.