Tesla laadkabel kopen

Bent u op zoek naar een nieuwe Tesla laadkabel? Dan bent u bij Laadkabelwinkel.nl aan het juiste adres! Bij ons vindt u een ruim assortiment met scherpe prijzen én uitstekende service. Zo bestelt u bij ons eenvoudig een laadkabel voor onder andere Tesla Model S, Model X en Model 3. Wij hebben alles wat u nodig heeft om zorgeloos te rijden in uw elektrische auto. Naast laadkabels hebben wij ook thuisladers, laadpalen en andere accessoires.

Tesla Motors levert momenteel de Tesla Model S (75-100 kWh) en de Tesla Model X (75-100 kWh). Voorheen heeft Tesla de Roadster (53 kWh) geleverd. Vanaf eind 2018 is de Tesla Model 3 (50-75kWh) leverbaar in Nederland.

Klik onderstaand op uw type Tesla en bekijk direct een overzicht met Tesla laadkabels.

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Welke lengte laadkabel Tesla?

Wij bieden verschillende laadkabel kleuren en lengtes aan van 2 tot 15 meter. Kwaliteit staat bij ons op nummer 1, alle laadkabels zijn van hoogstaande kwaliteit en hebben een jarenlange levensduur. Een laadkabel voor uw Audi A3 e-tron die u bij ons bestelt staat dus garant voor jarenlang elektrisch rijplezier. Daarnaast profiteert u ook van onze scherpe prijzen en snelle levering, zo heeft u de laadkabel morgen GRATIS in huis wanneer u deze voor 22:00 uur besteld.

Mennekes laadkabel Tesla

Tesla Motors is een Amerikaanse producent van elektrische auto’s die de afgelopen jaren onder de merknaam Tesla snel marktaandeel heeft veroverd. De wagens staan bekend om hun uitstekende rijcomfort, strakke design en innovatieve karakter. Het merk blijft innoveren en dit heeft positieve invloed op de populariteit en het rijplezier. De typische Tesla stekker heeft een type 2 aansluiting, ook wel Mennekes stekker genoemd. Dit type laadkabel is bijzonder geschikt voor zowel thuis als onderweg. In ons assortiment vindt u verschillende type 2 kabels met lengtes van 2 tot 10 meter. U kunt kiezen uit verschillende merken zoals een Ratio of Dostar laadkabel. Tesla laadkabels zijn van uitstekende kwaliteit en voldoen uiteraard aan alle wettelijke eisen.

Waarom een 16A laadkabel?

Een van de voordelen van een 16A laadkabel is dat deze tot 21A belast kan worden (13,8kW). Daarnaast zijn deze laadkabels doorgaans goedkoper, lichter en beter hanteerbaar dan de duurdere en zwaardere 32A kabels. Vraag dus af of de geringe hogere (20%) theoretische laadsnelheid het waard is om te kiezen voor de duurdere en zwaardere 32A laadkabel. Als laatste leveren vrijwel alle laadpalen in Nederland tot 11 kW (16A 3-fase), dus is het in de meeste gevallen voldoende om te kiezen voor een 16A kabel.

Waarom een 32A laadkabel?

Heeft uw auto een 16,5kW of 22kW lader? Dan is het in sommige gevallen toch handiger om te kiezen voor een 32A laadkabel. Als u bijvoorbeeld thuis of op het werk op meer dan 20A kan laden of wanneer u binnenkort verwacht uw auto te laden aan 22kW laadpalen, dit kan bijvoorbeeld het geval zijn in het buitenland, is het slim om te kiezen voor een 32A laadkabel.

Tot welk percentage moet ik de batterij van mijn Tesla opladen?

Wij raden u aan de oplaadlimieten alleen te verhogen wanneer u lange afstanden gaat rijden. Het standaard oplaadpercentage van de batterij staat op 80%. Dit raden wij aan voor de beste levensduur van de batterij.

Moet de batterij leeg zijn wanneer ik deze wil opladen?

Tesla gebruikt lithium-ion-batterijen en daardoor is er geen geheugeneffect. De batterij hoeft niet helemaal leeg te zijn wanneer u deze wilt opladen. Dit komt omdat de Tesla lithium batterijen heeft. Deze batterijen hebben geen geheugeneffect wat inhoudt dat u de auto zo vaak kan laden als u maar wilt, bij welk percentage u ook maar wenst.

Hoe lang duurt het opladen van een Tesla wanneer ik dit thuis doe?

De oplaadtijd bij thuisladen hangt af van de stroombron, de oplaadconnector en de auto. Een elektricien kan bij een bezoek op locatie de beschikbare stroom van uw woning bepalen. In de onderstaande tabel vindt u de oplaadsnelheid voor nieuwe Tesla's bij verschillende stroomniveaus.

VERMOGEN LAADPUNT

TOEGEVOEGD BEREIK PER UUR (KM/U)

kW

Model 3

Model S

Model X

16,5

65

77

69

11

65

51

46

7,4

44

35

31

3,7

22

17

15

2,3

14

11

10

 

Tesla laadkabel bestellen online

Welk model u ook rijdt, wij hebben de juiste Tesla laadkabel voor u. In ons uitgebreide assortiment kunt u kiezen tussen verschillende stroomsterktes, lengtes en kleuren. Wij leveren bijvoorbeeld korte Tesla stekkers van 2 meter, maar ook extra lange laadkabels van 10 meter. Heeft u geen laadpaal in de buurt staan? Kijk dan ook eens naar onze thuisladers. Hiermee kunt u uw elektrische auto onderweg of thuis opladen via een gewoon stopcontact. Bestelt u voor 22:00, dan ontvangt u de laadkabel de volgende dag al thuis of op uw werk.

Heeft u nog vragen over de juiste laadkabel voor Tesla? Neem dan gerust contact met ons op! Wij hebben veel praktijkervaring en helpen u graag met een passend advies.

 

Elektrisch laden met een laadkabel tips