Tesla laadkabel

Bent u op zoek naar een nieuwe Tesla laadkabel? Dan bent u bij Laadkabelwinkel.nl aan het juiste adres! Bij ons vindt u een ruim assortiment met scherpe prijzen én uitstekende service. Zo bestelt u bij ons eenvoudig een laadkabel voor onder andere Tesla Model S, Model X, Model Y en Model 3. Wij hebben alles wat u nodig heeft om zorgeloos te rijden in uw elektrische auto. Naast laadkabels hebben wij ook thuisladers, laadpalen en andere accessoires.

Tesla Motors levert momenteel de Tesla Model S (75-100 kWh), de Tesla Model X (75-100 kWh) en vanaf eind 2018 is de Tesla Model 3 (50-75kWh) leverbaar in Nederland. Voorheen heeft Tesla de Roadster (53 kWh) geleverd. Tesla heeft aangekondigd een nieuwe versie van de Roadster te gaan produceren, waarvan verwacht wordt dat deze in 2022 in Nederland verkrijgbaar is. De productie van Tesla Model Y is in de VS al van start gegaan, en deze auto is naar verwachting halverwege 2021 leverbaar in Europa.

Klik hier beneden op uw type Tesla en krijg zo direct een overzicht met geschikte Tesla laadkabels.

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Welke lengte hebben de Tesla laadkabels?

Ook onze Tesla laadkabels bieden we aan in verschillende kleuren én in lengtes van 2 tot 15 meter. Kwaliteit staat bij ons op nummer 1, daarom zijn al onze laadkabels van hoogstaande kwaliteit en kenmerken ze zich met een jarenlange levensduur. Als u uw Tesla op veel verschillende locaties wil opladen, bijvoorbeeld onderweg, dan kan het voorkomen dat u uw auto wat verder van het laadpunt moet parkeren, of er zich een andere auto tussen het laadpunt en uw Tesla bevindt. Een Tesla laadkabel met langere lengte is dan wellicht een verstandige keuze. Als u een vast laadpunt thuis of op het werk heeft, kan een laadkabel met kortere lengte volstaan.

Mennekes laadkabel Tesla

Tesla Motors is een Amerikaanse producent van elektrische auto’s die de afgelopen jaren onder de merknaam Tesla snel marktaandeel heeft veroverd. De wagens staan bekend om hun uitstekende rijcomfort, strakke design en innovatieve karakter. Het merk blijft innoveren en dit heeft positieve invloed op de populariteit en het rijplezier. De typische Tesla stekker heeft een type 2 aansluiting, ook wel Mennekes stekker genoemd. Dit type laadkabel is bijzonder geschikt voor zowel thuis als onderweg. In ons assortiment vindt u verschillende type 2 Tesla laadkabels, waarbij u kunt kiezen uit verschillende merken zoals een Ratio laadkabel of een Besen mobiele lader. De Tesla laadkabels zijn van uitstekende kwaliteit en voldoen uiteraard aan alle wettelijke eisen.

Welke Tesla laadkabel heb ik nodig? 

Een 16A laadkabel kan tot 21A belast kan worden (13,8kW), en is doorgaans lichter, beter te hanteren en goedkoper dan de duurdere en zwaardere 32A kabels. Als u een afweging maakt of u voor een 16A Tesla laadkabel moet kiezen of niet, dan kunt u zich afvragen of de geringe hogere (20%) theoretische laadsnelheid het voor u de moeite waard maakt om voor een duurdere en zwaardere 32A laadkabel te kiezen of niet.

Bovendien leveren bijna alle laadpalen in Nederland tot 11 kW (16A 3-fase), waardoor een 16A kabel meestal volstaat. Indien uw Tesla een 16,5kW of 22kW lader heeft, dan kan het in sommige gevallen handig zijn om voor een 32A laadkabel te gaan. Kunt u op het werk of thuis op meer dan 20A laden, of verwacht u binnenkort uw auto te laden aan een 22kW laadpaal (zoals soms het geval is in het buitenland)? Dan is het slim om te kiezen voor een 32A laadkabel. U vindt daarom bijvoorbeeld onder onze Tesla Model S laadkabels, ook 32A laadkabels. Lees eventueel de informatie om na te gaan of uw Tesla opgeladen kan worden met een 32A laadkabel, of u beter voor een 16A Tesla laadkabel kunt gaan.

Tot welk percentage moet de batterij van mijn Tesla worden opgeladen?

Het standaard oplaadpercentage van de batterij is 80%. Dit is aan te raden voor de levensduur van de batterij. Verder is het raadzaam om de oplaadlimieten van uw Tesla alleen te verhogen als u van plan bent om lange afstanden te gaan rijden. 

Moet de batterij leeg zijn wanneer ik deze wil opladen?

De batterij van uw Tesla hoeft niet helemaal leeg te zijn wanneer u deze wilt opladen. Dit komt omdat de Tesla lithium batterijen heeft. Deze batterijen hebben geen geheugeneffect wat inhoudt dat u de auto zo vaak kan laden als u maar wilt, bij welk percentage u dat ook maar wenst te doen.

Hoe lang duurt het opladen van een Tesla wanneer ik dit thuis doe?

De auto zelf, de stroombron en de oplaadconnector bepalen mede de oplaadtijd bij thuisladen. De beschikbare stroom bij u thuis kan bijvoorbeeld worden bepaald door een elektricien langs te laten komen. De oplaadsnelheden van diverse nieuwe modellen Tesla’s, staan in de tabel hieronder weergegeven voor verschillende stroomniveaus.

VERMOGEN LAADPUNT

TOEGEVOEGD BEREIK PER UUR (KM/U)

kW

Model 3

Model S

Model X

16,5

65

77

69

11

65

51

46

7,4

44

35

31

3,7

22

17

15

2,3

14

11

10

 

Tesla laadkabel kopen

Welk model Tesla u ook rijdt, wij hebben de juiste laadkabel voor u. In ons uitgebreide assortiment kunt u kiezen tussen verschillende stroomsterktes, lengtes en kleuren Tesla laadkabels. Wij leveren bijvoorbeeld korte Tesla laadkabels van 2 meter, maar ook extra lange laadkabels van 10 meter. Heeft u geen laadpaal in de buurt staan? Kijk dan ook eens naar onze thuisladers. Hiermee kunt u uw elektrische auto onderweg of thuis opladen via een gewoon stopcontact. Of overweeg om te investeren in een Tesla laadpaal voor thuis. 

Een laadkabel Tesla die u bij ons bestelt, staat garant voor jarenlang elektrisch rijplezier. Daarnaast profiteert u ook van onze scherpe prijzen en snelle levering, zo heeft u de laadkabel morgen GRATIS in huis wanneer u deze voor 22:00 uur bestelt. Heeft u nog vragen over wat de juiste laadkabel voor Tesla is in uw situatie? Neem dan gerust contact met ons op! Wij hebben veel praktijkervaring en helpen u graag met een passend advies.

Elektrisch laden met een Tesla laadkabel - tips