Geschiedenis

Hoe is Laadkabelwinkel.nl ontstaan?

In 2011 kwam ik via een zoekopdracht naar elektrische auto's terecht op de website van Tesla Motors, daar zag ik de Model S voor het eerst: Een mooie, snelle en zeker ook praktische elektrische auto. Dat leek mij wel wat! Binnen enkele dagen was de reservering een feit. Dat de levering pas in 2013 zou zijn vond ik niet erg.

Sinds het maken van de reservering in 2011 ben ik actief geworden op het Teslamotorsclub.com forum, waar veel Tesla-enthousiastelingen zich verzamelen en eindeloos discussieren over alles wat maar met deze auto's te maken heeft.

Omdat ik thuis een eigen laadpunt liet aanleggen ben ik als voorbereiding op de komst van de auto op zoek gegaan naar een geschikte laadkabel. Dat was lastiger dan gedacht, de laadkabels die ik kon vinden waren erg duur of de winkels die ze verkochten waren niet van deze tijd. Bellen voor de prijs of het ontbreken van duidelijke voorraad indicatie en/of levertermijn kan tegenwoordig echt niet meer. Dan maar rechtstreeks naar de bron zoeken. Uiteindelijk heb ik een grote producent gevonden en meteen een proefbestelling gedaan van één kabel. De eigenschappen en kwaliteit van gebruikte materialen bleken van het gewenste niveau te zijn. Hier zal vast meer interesse voor zijn dacht ik.

Vanuit het Tesla forum kwam meteen interesse, daarom heb ik in de zomer van 2013 een inkoopactie georganiseerd zodat forumleden tegen een gunstige prijs een kabel konden bestellen. Nou dat heb ik geweten! Na 24 uur heb ik vanwege de overweldigende vraag de inschrijving stop moeten zetten. Een aantal weken later waren alle kabels bij de deelnemers van de inkoopactie geleverd en was het tijd voor de volgende stap.

Omdat ik al sinds 2007 een webshop in oa. smartphone-onderdelen had draaien was de stap om dan ook een online winkel voor laadkabels te beginnen zo gemaakt, de logistieke infrastructuur was er immers al. De beslissing om een online winkel in laadkabels te beginnen was eenvoudig gemaakt gezien de grote vraag die ik had gezien vanuit het Tesla forum. En zo is in Juli 2013 deze website geopend. In het begin met alleen laadkabels voor Tesla, daarna ook voor andere merken. Inmiddels zijn honderden kabels uitgeleverd en hoop ik dat in de toekomst veel rijders van elektrische auto's voor een laadkabel van LaadKabelWinkel.nl zullen blijven kiezen.

Bedankt voor het bezoeken van deze website, ik wens u veel en vooral veilige elektrische kilometers!

Met vriendelijke groet,
Loek Keulers
Eigenaar Laadkabelwinkel.nl