Mijn laadkabel zit vast

Zit uw laadkabel vast in de auto of aan de laadpaal en weet u niet hoe u hem eruit krijgt? Vervelend! In deze korte blog leggen we uit hoe u de laadkabel eruit kunt krijgen!

Laadkabel zit vast aan de auto kant

Zit de laadkabel vast aan de auto kant van de kabel? Vergrendel de portieren een keer en ontgrendel ze vervolgens, om te proberen of de auto de laadkabel nu wel vrijgeeft. Een vastzittende laadkabel kunt u gedurende het ontkoppelen ook ondersteunen bij de aansluiting aan de auto kant, om zo de druk op de aansluiting te verlichten. Dit kan ervoor zorgen dat de laadkabel vrij wordt geven. Bent u een kersverse Tesla eigenaar? Houd er dan rekening mee dat Tesla laadkabels sowieso vanuit de EV zelf kunnen worden ontkoppeld!

Laadkabel zit vast in eigen laadpaal

Heeft u een laadpaal bij u thuis aangeschaft? Het zou hierbij voor kunnen komen dat u de laadkabel niet uit de laadpaal krijgt. Wat u dan moet doen is het resetten van de laadpaal. Dit kan op twee verschillende manieren. We bespreken ze hieronder:

Reset het laadpunt door middel van uw laadpas

Iedere laadpaal heeft een eigen serienummer. Het is per paal verschillend waar deze te vinden is, maar meestal staat het vermeld op de voorkant, zijkant, onderkant of aan de binnenkant van het klepje. Als het serienummer van uw laadpaal begint met 02, 04, 07, 08 of 09 dan kan u uw laadpaal makkelijk resetten door 30 seconden lang de laadpas voor de kaartlezer te houden. Bij het resetten wordt de laadkabel automatisch vrijgegeven.

Reset het laadpunt door middel van uw meterkast

Ook is het mogelijk om de laadpaal te restten door middel van het afschakelen van de stroom in de meterkast. Schakel voor 30 seconden de stroom af door de schakelaar van de zekering naar beneden te schuiven. Hierna kan u de stroom weer aanzetten door hem omhoog te klikken. Uw laadpaal is nu gereset en de laadkabel die eerst vast zat, wordt nu vrijgegeven.

Laadkabel zit vast bij een publiek laadpunt

Mocht uw laadkabel vast komen te zitten bij een publieke laadpaal onderweg, dan raden wij aan om contact op te nemen met de eigenaar van het laadpunt. Vaak kan er op afstand geholpen worden. Wanneer er telefonisch contact is, kan er op afstand een reset van de laadpaal gedaan worden. Hierna wordt de vastzittende laadkabel automatisch vrijgegeven.

Vastzittende kabel vervangen

Heeft uw laadkabel schade opgelopen door het vastzitten, of is deze simpelweg versleten door veelvuldig gebruik? Bekijk ons aanbod Type 1 of Type 2 laadkabels, of selecteer het merk auto waarover u beschikt in onze webshop. Zo scoort u snel een extra laadkabel voor onderweg of een oplader voor elektrische auto’s die zijn aan te sluiten op het stopcontact!