Kleine elektrische auto’s op een rij

In deze blog bespreken we de beste kleine elektrische auto’s voor 2023. Ideaal als u zich aan het oriënteren bent voor een nieuwe kleine elektrische auto, of gewoon benieuwd bent of uw EV zich in dit rijtje kleine elektrische auto’s bevindt.

Kleine compacte elektrische SUV

De Dacia Spring is een compacte kleine SUV (3,74 m lengte x 1.62 m breedte) die verkrijgbaar is vanaf 17.890 euro. De actieradius van de Dacia Spring is maximaal 170km, daardoor is deze auto erg geschikt voor woon-werk verkeer. Door het kleine formaat kan de auto makkelijk overal tussen, en zal een parkeerplek zoeken gemakkelijk zijn. Verder heeft deze kleine elektrische auto een redelijk grote kofferbak voor zijn formaat, namelijk 440 liter. Dit maakt deze auto ook erg geschikt als boodschappen auto. De actieradius van deze kleine elektrische auto is maximaal 190km.

Het kleine accupakket is op te laden door bijvoorbeeld een Dacia laadkabel op het (publieke) laadpunt aan te sluiten, of kies ervoor om een mobiele lader aan te schaffen. Hierdoor is de Dacia Spring zelfs via het gewone stopcontact (tussendoor) op te laden.

Kleine elektrische auto met uitstekende prijs-prestatie verhouding

De Seat Mii Electric is een andere kleine elektrische auto die tot juni 2021 leverbaar was. De auto wordt momenteel niet meer nieuw verkocht, maar is tweedehands wellicht nog voor een extra scherpe prijs te verkrijgen. Deze kleine elektrische auto (3,56 m lengte x 1.65 m breedte) kenmerkt zich met de hoge actieradius van 205 km, wat behoorlijk is voor zijn bescheiden formaat. Verder heeft de Seat Mii Electric kofferbak van 251 liter. Om deze auto op te laden is net als bij de andere kleine elektrische auto’s een laadkabel type 2 nodig.

Kleinste elektrische auto met de grootste actieradius

De Peugeot e-208 is één van de beste elektrische auto’s van 2021 alleen wel aan de dure kant in vergelijking met de concurrentie. Waar de voorgaande auto’s onder de 25.000 euro blijven stijgt de Peugeot e-208 naar een minimale prijs van 29.850 euro. Hiervoor krijg je wel een redelijk kleine elektrische auto (4,06 m lengte x 1.77 m breed) met maar liefst 285 km actieradius en een bagageruimte van 265 liter.

De mooiste kleinste elektrische auto van 2023

Het model van de Fiat 500 is één van de populairste automodellen onder vrouwen. Fiat heeft de Fiat 500 ook omgetoverd in een kleine elektrische auto (3,63 m lengte x 1.68 m breed). Doordat de auto oorspronkelijk niet ontworpen was als elektrische auto, heeft het een kleiner accu pakket. Hierdoor kan de 24 kWh uitvoering bijvoorbeeld maar zo’n 124 kilometer elektrisch rijden, terwijl aan deze kleine elektrische auto wel een flink prijskaartje hangt (de 24 kWh uitvoering is vanaf 24.900 euro verkrijgbaar). Mocht je een groter accupakket willen, dan kan kun je ook voor de uitvoering met een 42 kWh accu gaan, welke een actieradius van ongeveer 235 km heeft. Ook kun je er bij het maken van verdere trips voor zorgen dat je je Fiat laadkabel snel aansluit zodra je een koffiebreak neemt, en de EV zo bijladen.

Compact zit in de naam

De Mini Electric mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Zoals de (merk)naam al doet vermoeden, is de Mini Electric een lekker compacte elektrische auto (3,85 m lengte x 1.73 m breed), ook al is het niet het kleinste model uit dit rijtje. De actieradius is echter niet groot te noemen in vergelijking met de andere EV’s uit dit rijtje (185 km), terwijl het prijskaartje wel weer fors is (verkrijgbaar vanaf 36.200 euro). Daartegenover staat dat de Mini een mooi interieur en exterieur heeft met zijn typerende design, comfortabel rijdt en de laadtijd relatief laag ligt. Voorzien van de juiste Mini laadkabel kun je dus heerlijke ritjes maken deze zomer met deze trendy kleine elektrische auto.

De kleinste elektrische auto….

De elektrische auto met de kleinste afmetingen uit dit rijtje, is de Smart EQ ForTwo. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze kleine EV (2,70 m lengte x 1.66 m breedte) plaats voor twee personen. Fun fact: de kleinste elektrische auto uit dit rijtje kun je dwars parkeren in een parkeervak, en dan past deze nog! Dit is de perfecte kleine EV voor in de stad, aangezien parkeren dus vrij gemakkelijk kan. De beperkte actieradius (zo’n 100 km) maakt ook dat deze auto vooral voor kortere afstandjes geschikt is.

Dit was ons overzicht met kleine elektrische auto’s. Bij Laadkabelwinkel kun je voor al deze modellen de benodigde laadkabels scoren. In ons assortiment vind je verschillende soorten laadkabels, van merken als Duosida en Ratio Electric. Dus zoek je een nieuwe (of extra) laadkabel voor de Smart EQ Fortwo? Of overweeg je een laadpaal thuis aan te leggen zodat je jouw EV voortaan altijd snel kunt opladen aan je eigen laadpunt? Bekijk ons aanbod en bestel snel en voordelig de benodigdheden voor jouw elektrische auto.