Nieuwe elektrische auto modellen 2020

Afgelopen tijd zijn er weer prachtige nieuwe modellen elektrische auto’s op de markt gebracht. We bespreken ze hieronder, en vertellen u welke laadkabels u in huis kunt halen als u trotse eigenaar bent van één van deze nieuwe elektrische modellen.  

Porsche Taycan Turbo en Porsche Taycan 4s

U bent misschien al bekend met oudere elektrische auto’s van Porsche, zoals de Cayenne S E Hybrid en de Panamera. In 2019 introduceerde Porsche de Taycan Turbo; de eerste compleet elektrische auto van Porsche. De Porsche Taycan Turbo doet er slechts 3.2 seconden over om 100 km per uur aan te tikken en de topsnelheid is 260 kilometer per uur. Een nieuw model elektrische auto met een echte turbo dus. De Porsche Taycan 4s is tevens volledig elektrisch. Dit model is goedkoper dan de Turbo, maar de accucapaciteit is lager (79,2 kWh vs. 93,4 kWh) net als de actieradius (407 vs. 450 km van de Turbo).  

Welke laadkabel heb ik nodig voor de Porsche Taycan?

De benodigde Porsche Taycan Turbo laadkabel is een type 2 naar type 2 laadkabel. Dit type laadkabel is in verschillende lengtes verkrijgbaar in onze webshop. Ook in ons assortiment laadkabels Porsche Taycan 4S treft u laadkabels type 2 naar type 2 aan.

Elektrische modellen 2020 van Smart

De EQ ForFour en de EQ ForTwo zijn sinds begin 2020 verkrijgbaar als nieuwe modellen van Smart. Het gaat om vernieuwde 2020 edities van bestaande Smart modellen. Deze nieuwe modellen elektrische auto’s zijn allebei volledig elektrisch en hebben een accupakket van 17.6 kWh. De ForTwo heeft een actieradius tot 135 km, bij de ForFour gaat deze tot 130 km. De ForFour bereikt een snelheid van 100 km per uur in 12,7 seconden.

Welke laadkabel heb ik nog voor de Smart EQ forFour en ForTwo?

Zowel de Smart EQ ForFour laadkabel als de Smart EQ ForTwo laadkabel dient een type 2 naar type 2 laadkabel te zijn.

Seat Mii

De Seat Mii is een nieuw model Seat die volledig elektrisch is. De Seat Mii heeft een 36.8 kWh accu, een vermogen van 61 kW (83 PK) en bereikt de 50 km per uur in 3,9 seconden.

Welke laadkabel heb ik nodig voor de Seat Mii?

Als u op zoek bent naar een Seat Mii laadkabel, dan geldt ook voor dit nieuwe elektrische model dat type 2 naar type 2 laadkabels geschikt zijn. Welke laadkabels hier precies onder vallen, ziet u op onze webshop pagina voor dit type auto.

Polestar 2

De Polestar 2 is leverbaar sinds de zomer van 2020, een echt nieuw model elektrische auto dus. Deze elektrische auto heeft een vermogen van 300kW (408 pk), en bereikt in 4.7 sec een snelheid van 100 km per uur. De accucapaciteit is 78.0 kWh en de actieradius is maar liefst 470 km.

Welke laadkabel heb ik nodig voor Polestar 2?

Als u op zoek bent naar een Polestar 2 laadkabel, dan komt u net als bij de bovenstaande nieuwe modellen elektrische auto’s uit op een type 2 naar type 2 laadkabel. Welke laadkabels hier precies onder vallen, kunt u zien op onze webshop pagina voor dit type auto.

Honda E (Advance)

Een ander nieuw model elektrische auto is de E (Advance) van Honda, de Advance uitvoering is sinds de zomer van 2020 verkrijgbaar. De auto heeft een vermogen van 113 kW (154 pk), een accucapaciteit van 35.5 kWh en kenmerkt zich verder met een topsnelheid van 145 km per uur. De E Advance tikt in 8.3 seconden de 100 km per uur aan.

Welke laadkabel heb ik nodig voor de Honor E (Advance)?

We vallen in herhaling, maar ook bij het uitzoeken van een laadkabel voor de Honda E Advance komt u uit bij een type 2 naar type 2 laadkabel.

Citroën e-C4

De Citroën e-C4 hoort zeker thuis in dit rijtje elektrische auto nieuwe modellen, aangezien deze pas in februari 2021 verwacht wordt. Desalniettemin is dit gloednieuwe model elektrische auto op moment van schrijven wel al voor te bestellen. De zal zich Citroën e-C4 waarschijnlijk kenmerken met een accucapaciteit van 50.0kWh, een actieradius van 350 km en een vermogen van 100kW (136 pk).

Welke laadkabel heb ik nog voor de Citroën e-C4?

Heeft u de Citroen al (voor)besteld? Dan mag een passende Citroën e-C4 laadkabel (type 2 naar type 2 laadkabel) niet ontbreken.

Volkswagen ID.3

De Volkswagen ID.3 (eerste uitvoering) is sinds 2020 verkrijgbaar en kenmerkt zich met een actieradius van 350 km, een vermogen van 150 kW (204 pk) en een accucapaciteit van 62.0 kWh. De Volkswagen ID.3 kan in 7.3 seconden 100 km per uur aantikken.

Welke laadkabel heb ik nodig voor de Volkswagen ID.3?

Onder de Volkswagen ID.3 laadkabels uit ons assortiment vindt u type 2 naar type 2 laadkabels.

Tesla nieuwe modellen

Tesla heeft verschillende nieuwe modellen aangekondigd. Zo wordt er een nieuwe versie van de Roadster geproduceerd, waarvan wordt verwacht dat deze in 2022 verkrijgbaar zal zijn in Nederland. Verder is de productie van Tesla Model Y in de VS al van start gegaan. Deze nieuwe elektrische auto van Tesla is naar verwachting halverwege 2021 in Europa leverbaar. Bent u al trotse eigenaar van een Tesla en nog op zoek naar een geschikte laadkabel, of wilt u weten welke laadkabels geschikt (zullen) zijn voor de nieuwe modellen Tesla’s? Bekijk dan ons ruime aanbod Tesla laadkabels.

Hopelijk heeft u iets aan dit overzicht met nieuwe modellen elektrische auto’s. Gaat u een nieuw model elektrische auto aanschaffen? Vergeet dan niet voor een geschikte laadkabel of laadpaal voor thuis te zorgen. Lees ook ons blog Goedkope elektrische auto's 2023