Elektrische auto met trekhaak

Het komt steeds vaker voor dat elektrische auto’s een trekhaak hebben, of uitvoerbaar zijn met trekhaak. Dit zorgt ervoor dat sommige elektrische auto’s te gebruiken zijn voor het vervoeren van een aanhanger of een caravan. Maar…dan is het uitzoeken van een geschikte elektrische auto met trekhaak wel een vereiste. In dit blog behandelen we het fenomeen elektrische auto’s met trekhaak, geven we je laadtips voor als je met je EV met caravan op vakantie gaat, en voorzien we je van een lijstje met modellen elektrische auto’s die zijn voorzien (of voorzien kunnen worden) van een trekhaak.

Waarom kiezen voor een elektrische auto met trekhaak?

Tegenwoordig is het zeker mogelijk om een caravan of aanhanger achter een elektrische auto te spannen en daarmee flinke afstanden te rijden. Wel is het van belang om van tevoren per auto het trekgewicht op te zoeken en hier natuurlijk niet overheen te gaan met de aanhanger of caravan. Een aanhanger is een waardevolle toevoeging aan een elektrische auto, aangezien hiermee extra laadruimte wordt gecreëerd. Ook kun je met een elektrische auto met trekhaak op vakantie gaan met een caravan, mits de caravan niet meer weegt dan het maximale trekgewicht.

Wanneer je jouw elektrische auto hebt uitgerust met een trekhaak zodat je met de caravan op vakantie kunt gaan, hebben we nog een aantal (laad)tips voor onderweg. Zo is het belangrijk om voor vertrek even snel de route te bekijken. Laadplekken zijn er steeds meer en meer, maar het zou toch jammer zijn om voor een onaangename verrassing te komen te staan. Verder is het slim om jouw laadkabel type 2 even te controleren; is deze nog in goede staat en heb je een reserve exemplaar of mobiele lader nodig? Daarnaast kan het voor het opladen op de camping handig zijn om van tevoren nog even een extra lange laadkabel te bestellen, zo raak je niet in de problemen wanneer het laadpunt zich verder van de auto bevindt.

Nadelen van een elektrische auto met trekhaak

Het gebruiken van een elektrische auto met trekhaak om een caravan of aanhanger te kunnen vervoeren heeft een nadeel. Het nadeel is dat de actieradius van de auto flink zal afnemen, doordat het gewicht sterk zal toenemen. Doordat elektrisch rijden en de ontwikkelingen hiervan nog steeds in lift zit, zal het naar alle waarschijnlijkheid in de toekomst steeds vaker voorkomen dat er een trekhaak op een elektrische auto zit en het probleem rondom de actieradius hoofd worden geboden. Tot die tijd kun je specifiek op zoek gaan naar een elektrische auto met trekhaak die zowel een forse actieradius als groot maximaal trekgewicht heeft, zodat je toch op vakantie kunt gaan met je EV inclusief caravan of er een aanhanger aan kunt hangen zonder in de problemen te komen. Ook kun je voor je reis snellaadpunten uitzoeken, zodat tussentijds bijladen geen tijdrovende onderneming is.

Elektrische auto’s met een trekhaak

Hieronder vind je een handig overzicht van bekende modellen elektrische auto’s die leverbaar zijn in uitvoeringen met trekhaak:

Merk

Model

Maximale belasting

Audi

Audi e-tron

1800 kg

Aiways

Aiways U5

150 kg

Ford

Ford Mustang Mach-E

750 kg

Hyundai

Hyundai Kona Electric

60 kg

Jaguar

Jaguar I-Pace

750 kg

Kia

Kia e-Niro

75 kg

Kia

Kia e-Soul

75 kg

Mercedes

Mercedes EQC

1800 kg

Nissan

Nissan e-NV200

430 kg

Polestar

Polestar 2

1500kg

Renault

Renault Kangoo Z.E.

374 kg

Tesla

Tesla Model 3

910 kg

Tesla

Tesla Model X

2250 kg

Volkswagen

Volkswagen ID.3

75 kg

Volvo                                        

Volvo XC40 Recharge

1500 kg

Ben je inmiddels trotse bezitter van een elektrische auto met trekhaak, of sta je op het punt er een aan te schaffen? Dan vind je in onze shop diverse soorten laadkabels voor bovenstaande modellen EV’s.