Elektrische auto's met de grootste actieradius

De eerste moderne elektrische auto's hadden net genoeg batterijvermogen om je naar het werk te brengen, maar konden bij lange na niet de actieradius halen die een tank brandstof kon opleveren. Dit veroorzaakte de opkomst van actieradiusangst / range anxiety bij elektrische autobezitters, waarbij bestuurders zich zorgen maken dat ze een oplaadpunt op de accu misschien niet zullen kunnen bereiken. Gelukkig hebben moderne elektrische auto's een grotere actieradius dan ooit, en in deze lijst zetten we de elektrische auto's met de grootste actieradius voor je op een rij. Lees verder om meer te weten te komen over de top tien van elektrische auto's met de grootste actieradius die je nu (of in de nabije toekomst) kunt kopen of bekijk welke elektrische auto's het goedkoopste zijn in 2023.

11. Polestar 2 - elektrische auto met grote actieradius van 540 km

De Polestar 2 combineert een gedurfd en stoer design met enkele vertrouwde accenten van zustermerk Volvo. De Polestar 2 beschikt over een aantal functionaliteiten die het een echte concurrent maken voor zelfs de meest geavanceerde EV-fabrikanten. Kopers hebben de keuze uit een enkele of dubbele motor setup. De enkele motor met 78kWh batterij, biedt de grootste actieradius van 540 km, terwijl de standaard 64kWh enkele motor tot 440 km kan rijden. Beide uitvoeringen kunnen versnellen van 0-100km/u in 7,4 seconden. Als u meer vermogen wilt, biedt de Polestar 2 met dubbele langeafstandsmotor een uitkomst. Deze uitvoering heeft 300W / 408 pk aan totaal vermogen, een actieradius van 480 km en doet er 4,7 seconden over om van 0 tot 100km/u te accelereren. Welke uitvoering van de Polestar 2 u ook bezit, uiteindelijk zal deze EV toch moeten worden opgeladen. Dat kan via een Polestar 2 laadkabel, of een mobiele lader type 2 die u aan een gewoon stopcontact kunt aansluiten.

10. Volkswagen ID.3 – ruime elektrische actieradius van 541 km

De ID.3 was de eerste versie van een lange reeks volledig elektrische modellen van Volkswagen. Deze familie hatchback, een soort opvolger van de e-Golf, is verkrijgbaar tegen een scherpe prijs, biedt veel comfort en een goede actieradius. Die actieradius is namelijk 540 km in de Tour-uitvoering met 77 kWh batterij.

De ID.3 is een van de meer betaalbare elektrische auto's die momenteel op de markt zijn, maar toch onderscheidt hij zich heel goed van zijn rivalen. Het is een zeer stille en verfijnde auto om in te rijden, waarbij de ophanging in staat is om alle wegoneffenheden te overwinnen. De standaarduitrusting omvat LED-koplampen, parkeersensoren voor en achter, keyless start, climate control en verwarmde voorzetels. Voor een hogere uitrusting zijn er opties zoals een panoramisch zonnedak, een achteruitkijkcamera en een upgrade van het audiosysteem. De laadpoort waar u de Volkswagen laadkabel in plugt, bevindt zich aan de rechter achterkant van het voertuig.

9. Tesla Model X – actieradius: 580 km

Tesla Model X heeft een zeer grote elektrische actieradius, 580 km (WLTP) om precies te zijn. Overigens is alleen de Model X Long Range-versie in staat om dit bereik te halen, het Plaid-model komt niet verder dan 550 km. De snelle acceleratie van 0-100 km/u in 2,5 seconden van de Plaid is indrukwekkend - zeker voor een SUV. De Long Range doet er ook slechts 3,8 seconden over, ook niet bepaald traag dus. Een van de grootste verschillen tussen de twee varianten zit in de prijs, waarbij de Plaid 14.000 euro duurder is dan de Long Range.

Mocht de maximale afstand toch zijn bereikt en het tijd zijn om de Tesla Model X op te laden, dan doet u dit eenvoudig door een Tesla Model X laadkabel aan te sluiten aan een publiek laadpunt, of aan het laadstation bij u huis. Beide varianten van de Tesla Model X zijn op te laden via een laadkabel Type 2.

8. Tesla Model 3 – actieradius: 580 km

De Tesla Model 3 werd aangekondigd als Tesla's betaalbare elektrische auto. In werkelijkheid begint de 'Standard Range Plus'-versie vanaf 48.000 euro. De 'Long Range'-versie is nog prijziger (meer dan 57.000 euro) en de 'Performance'-versie met de hoogste actieradius begint bijna bij 71.000 euro. Naast de ruime actieradius, accelereert het Long Range-model in 4,2 seconden van 0 naar 100 km per uur. Wilt u de ruime actieradius nooit volledig hoeven benutten? Dan is het verstandig om een (extra) Tesla model 3 laadkabel of mobiele lader in de achterbak te houden, zodat u de accu tijdens een tussenstop altijd kunt bijladen.

7. BMW i4 – actieradius: 590 km

De BMW i4 eDrive40 gebruikt één elektrische motor achterin met 335 pk en kan in 5,7 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. Dankzij de grote accu van 84 kWh kan de auto met één acculading een afstand van 590 km afleggen. Er is ook een krachtigere i4 M50-versie, die een tweemotorige aandrijflijn met vierwielaandrijving heeft met 537 pk en in slechts 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren. De batterij is even groot, 84 kWh, maar de actieradius van de M50 bedraagt 510 km als gevolg van de extra prestaties en het extra vermogen. Het duurt dus wel even voordat de accu van een BMW i4 volledig leeg is, en tussentijds opladen kan natuurlijk ook met behulp van een geschikte BMW laadkabel.

6. Ford Mustang Mach-E – actieradius: 610 km

De naam Mustang is legendarisch, dus toen Ford aankondigde dat de Mach-E (een volledig elektrische familie-SUV) een 'Mustang' zou worden, legde het meteen een grote druk op de auto om indruk te maken. Hoewel de Mustang Mach-E een heel andere auto is dan zijn V8-aangedreven naamgenoot, is hij inderdaad indrukwekkend. Hij biedt niet alleen heel wat ruimte voor gezinsgebruik, maar de hele reeks heeft ook een reële actieradius van meer dan 322 km, die kan oplopen tot 610 km wanneer hij is uitgerust met de 88 kWh batterij en achterwielaandrijving. De GT, die het neusje van de zalm is, erft ook enkele van de capaciteiten van de traditionele Mustang. Alle uitvoeringen van de Ford Mustang Mach-E hebben de laadpoort aan de linkerzijde aan de voorkant van het voertuig, waar een Ford Mustang Mach-E laadkabel aan te sluiten is.

5. BMW iX – actieradius van 612 km

De iX is BMW's vlaggenschip. Het is een elektrische SUV, met een actieradius tot 612 km in de topversie xDrive50. Het kleinere xDrive40-model heeft een actieradius van 414 km. Met snellaadtechnologie kunnen beide versies in ongeveer een half uur voor 10-80% worden opgeladen. Met een reguliere BMW laadkabel, van Ratio Electric of Duosida, is de BMW xDrive aan een standaard publiek laadpunt onderweg op te laden.

4. Tesla Model S met grote elektrische actieradius van 652 km

De auto die Tesla's plaats op de markt van elektrische auto's heeft veroverd, de Model S, heeft onlangs een grote update ondergaan. Met een bereik van 652 km in het Long Range model, valt de Model S zeker onder de noemer elektrische auto met grote actieradius. De Tesla Model S kenmerkt zich niet alleen met een grote actieradius. Zo sprint de Long Range Model S van 0-100 km / uur in slechts 3,1 seconden, waarmee hij in het vizier blijft van de beste supercars. De Plaid uitvoering van de Model S bereikt deze snelheid in slechts 1,99 seconden, en heeft een piekvermogen van 1.020 pk. Tesla's Autopilot systeem is ook beschikbaar met de optie van 'volledige zelfaandrijving'. Dit een prijzige extra optie, die natuurlijk ook een aantal veiligheidsbeperkingen met zich meebrengt. Verder heeft de Model S een bagageruimte van 894 liter, zijn er zitplaatsen voor 4 volwassenen en bevindt de laadpoort zich aan linkerachterkant. Een Tesla model S laadkabel is nu verkrijgbaar in onze webshop.

3. Mercedes EQE – actieradius: 660 km

De Mercedes EQE is een recent onthulde volledig elektrische sedan die werkt als het equivalent van de E-Klasse in het gamma van het Duitse merk. Hij maakt gebruik van het EVA2-platform dat wordt gedeeld met de EQS, en dat maakt een grote 90 kWh batterij mogelijk in het aangekondigde EQE 350-model. Op moment van schrijven is de deze elektrische auto met grote actieradius nog niet leverbaar, dus de informatie berust op schattingen. De Mercedes EQE heeft naar verwachting een actieradius van maar liefst 660 km (WLTP TEL), met één motor met 288 pk en een koppel van 530 Nm op de achteras. De actieradius is nog steeds in afwachting van homologatie door WLTP, maar de grote batterij en de gladde vorm zouden moeten betekenen dat hij zeker tot dit rijtje met elektrische auto's met grootste actieradius behoort. Zoals veel next-gen EV's beschikt hij over snelladers waarmee hij in ongeveer een half uur 10 tot 80 procent kan opladen. Uiteraard kan de EQE ook aan een gewoon laadpunt met een geschikte Mercedes laadkabel worden opgeladen.

2. Mercedes EQS - 781 km

De elektrische auto met de twee na grootste actieradius die momenteel te koop is, is de Mercedes EQS. Het is een elektrische versie van het vlaggenschip van het merk, de S-Klasse. Echter rijdt deze uitvoering alleen op elektrische energie en heeft deze een indrukwekkende actieradius van 780 km in het EQS 450+ model. Dat is te danken aan een enorm accupakket van 107,8 kWh en een zeer lage luchtweerstandscoëfficiënt. Zelfs de krachtigere EQS 580 4Matic heeft een actieradius van 676 km, meer dan de Tesla Model S. Maar actieradius is niet het enige waar het bij dit model Mercedes om draait. Deze elektrische auto is namelijk doorspekt met luxe, en de interieurkwaliteit is ongeëvenaard. De EQS zit vol met geavanceerde apparatuur, waaronder een nieuw 'Hyperscreen' infotainment display dat vrijwel het hele dashboard beslaat. Hij is comfortabel, snel en dus ook de elektrische auto met de grootste actieradius uit dit rijtje. Een Mercedes EQS laadkabel is nu verkrijgbaar in onze webshop.

1. Elektrische auto met de grootste actieradius: Lucid Air Dream Edition - 839 KM

De Lucid Air Dream Edition zet nieuwe normen voor elektrische auto's met een ongeëvenaarde actieradius van 839 km op een enkele lading, volgens de WLTP-normen. Deze opmerkelijke prestatie is mogelijk dankzij zijn geavanceerde 113 kWh batterijpakket. Naast de indrukwekkende actieradius blinkt de Lucid Air Dream Edition uit in prestaties met een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 2,5 seconden, dankzij de dubbele elektromotor die samen een vermogen van 1080 pk leveren. Het ontwerp van de Lucid Air is zowel elegant als functioneel, met een gestroomlijnd silhouet dat bijdraagt aan zijn efficiëntie. Deze auto is niet alleen snel en ver; hij is ook luxueus, met een ruim en hoogwaardig afgewerkt interieur dat comfort en technologie op naadloze wijze combineert. De Lucid Air Dream Edition kan snel worden opgeladen, waarbij het mogelijk is om binnen 20 minuten 483 km actieradius bij te laden. Dit maakt hem een uitstekende keuze voor lange afstanden zonder langdurige onderbrekingen. Haal nu de Laadkabel voor uw Lucid Air Dream Edition.