Welke elektrische auto heeft de grootste actieradius?

De elektrische auto ontwikkelt zich in een zeer hoog tempo. Waar je voorheen tientallen kilometers kon rijden op een volle accu, oftewel de actieradius, is dat tegenwoordig wel anders. De technologie is in de afgelopen jaren flink verbeterd, dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat autofabrikanten hier enorm veel geld in investeren. Voorheen zag men elektrische auto enkel voor de boodschappen en niet als een concurrent van de reguliere brandstof auto. Maar door de grote actieradius die elektrische auto’s tegenwoordig hebben, zijn het daadwerkelijk concurrenten van de reguliere brandstof auto geworden. Wij krijgen geregeld vragen over wat de actieradius van een specifieke elektrische auto is. En om deze vragen zo goed en duidelijk mogelijk te beantwoorden hebben wij elektrische auto’s met grote actieradius op een rijtje gezet.

Top 10 elektrische auto’s met grote actieradius (van groot naar klein)

  1. Tesla Model S met een bereik van 525 km of 510 km
  2. Tesla Model 3 met een bereik van 475 km of 450 km
  3. Tesla Model X met een bereik van 460 km of 445 km
  4. Hyundai Kona Electric met een bereik van 400 km
  5. Jaguar I-Pace met een bereik van 380 km
  6. Kia e-Niro met een bereik van 375 km
  7. Audi e-tron met een bereik van 360 km
  8. Mercedes EQC met een bereik van 355 km
  9. Nissan Leaf e+ met een bereik van 350 km
  10. Opel Ampera-e met een bereik van 345 km

Hierboven kunt u een duidelijk overzicht vinden van de top 10 elektrische auto’s met een grote actieradius. Wat hier wellicht opvalt is dat Tesla met de zes auto’s in de top tien staat. Wat u zichzelf wellicht afvraagt is waarom elk Tesla Model twee mogelijkheden heeft. Dit heeft te maken met het feit dat Tesla voor elk model zowel een Long Range als een Performance model op de markt brengt.

Op dit moment zijn er fabrikanten die al een elektrische auto hebben aangekondigd of een concept hebben liggen voor een nieuwe. Sommige zelfs met een actieradius van 580 tot zelf 970 km.

Ook al heeft u een elektrische auto met een grote actieradius, u zult uw auto op een gegeven moment moeten opladen. Dus bent u op zoek naar een type 1 of type 2 laadkabel? Dan zit u bij Laadkabelwinkel.nl aan het juiste adres. Wij hebben een ruim assortiment aan laadkabels. Ga op zoek naar uw auto of kies voor het type wat u nodig heeft.