Top 5 elektrische auto's verkocht in Europa in 2024

Elektrische voertuigen nemen snel de Europese markt over, aangedreven door een combinatie van geavanceerde technologie en toenemende zorg voor het milieu. Deze auto's zijn niet alleen populair vanwege hun efficiëntie en duurzaamheid, maar ook vanwege de laadinfrastructuur die hen ondersteunt. Hieronder verkennen we de top vijf elektrische auto's die momenteel in Europa leiden in verkoop, en de specifieke laadkabels die voor elk model nodig zijn.

1. Tesla Model Y: Onbetwiste leider in snelheid en innovatie

De Tesla Model Y Long Range Rear-Wheel Drive is momenteel een van de bestverkochte elektrische auto's in Europa, geprijsd op €48.990. Deze versie staat bekend om zijn indrukwekkende actieradius van maximaal 600 kilometer op een enkele lading volgens de WLTP-norm, wat hem bijzonder geschikt maakt voor lange afstanden zonder tussentijds opladen. Dit model combineert efficiëntie met een relatief laag verbruik van 14,9 kWh/100 km, waardoor het een zeer economische keuze is in de categorie van elektrische SUV's. De Tesla Model Y blijft een populaire keuze onder Europese consumenten dankzij zijn geavanceerde technologieën, hoge mate van innovatie en uitzonderlijke klanttevredenheid, gesteund door Tesla's sterke reputatie op het gebied van elektrische voertuigen.

Laadkabels voor de Tesla Model Y

Voor dagelijks opladen maakt de Tesla Model Y gebruik van een Type 2 laadkabel en voor snelladen is er een CCS-combo connector beschikbaar. Deze combinatie biedt flexibele laadopties die het makkelijk maken om de auto onderweg op te laden, zowel thuis als bij openbare laadstations door heel Europa.

2. Volvo EX30: Compacte krachtpatser met uitmuntende veiligheid

De Volvo EX30 heeft zich snel gevestigd als een favoriet dankzij zijn veiligheidsfeatures, duurzaam ontwerp en toegankelijke prijs van ongeveer €36.000. Deze compacte elektrische SUV is ideaal voor stedelijke omgevingen en combineert efficiëntie met praktische innovaties, wat hem bijzonder geschikt maakt voor de moderne stadrijder. De actieradius van de Volvo EX30 is maximaal 480 kilometer volgens de WLTP-norm, waardoor het een praktische keuze is voor zowel dagelijkse ritten als langere afstanden.

Benodigde laadkabels voor de Volvo EX30

De Volvo EX30 gebruikt een Type 2 laadkabel voor normaal laden en een CCS-connector voor snelladen, wat het opladen eenvoudig en snel maakt. Dit stelt gebruikers in staat om hun voertuig efficiënt op te laden, zowel thuis als bij openbare laadstations. De integratie van deze laadopties onderstreept Volvo's toewijding aan gebruiksgemak en toegankelijkheid in de groeiende markt van elektrische voertuigen.

3. Audi e-tron: Luxe en prestatie

Audi's e-tron serie heeft bewezen een stevige positie te houden binnen de Europese markt voor luxe elektrische auto's. De Audi e-tron 55 quattro, geprijsd vanaf €82.000, combineert Audi's bekende bouwkwaliteit en luxe met de efficiëntie van elektrisch rijden. De actieradius van de Audi e-tron 55 quattro is maximaal 436 kilometer volgens de WLTP-norm, wat voldoende is voor zowel stedelijke als langeafstandritten.

Audi e-tron en de benodigde laadkabels

Voor regulier laden maakt de Audi e-tron gebruik van een Type 2 laadkabel, terwijl voor snelladen een CCS-aansluiting nodig is. Deze veelzijdigheid in laadopties verzekert dat Audi-rijders altijd toegang hebben tot snelle laadmogelijkheden.

4. Mercedes-Benz EQC: Innovatie met een vleugje luxe

De EQC van Mercedes-Benz vertegenwoordigt het merk's inzet voor de elektrische markt en biedt een combinatie van luxe, comfort en geavanceerde EV-technologie. De EQC is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de moderne consument die luxe niet wil opofferen voor duurzaamheid. De Mercedes-Benz EQC is geprijsd vanaf €71.281, wat het een premium optie maakt binnen de elektrische SUV-markt. De actieradius van de Mercedes-Benz EQC is maximaal 417 kilometer volgens de WLTP-norm, wat het geschikt maakt voor zowel stedelijke als langere ritten. Dit model combineert een elegante rijervaring met de betrouwbaarheid en innovatie die men van Mercedes-Benz verwacht.

Laadinfrastructuur voor Mercedes-Benz EQC

De Mercedes-Benz EQC maakt gebruik van de standaard Type 2 voor regulier laden en de CCS voor snelladen, wat overeenkomt met de flexibiliteit die Mercedes-rijders gewend zijn.

5. Volkswagen ID.3: Toegankelijk en betrouwbaar

De Volkswagen ID.3 heeft zijn plek verdiend in deze lijst door zijn betrouwbaarheid, betaalbaarheid en toegankelijke technologie. Deze auto is bijzonder populair onder Europese consumenten die op zoek zijn naar een praktische en efficiënte elektrische auto. De Volkswagen ID.3 is geprijsd vanaf €39.000, wat het een aantrekkelijke optie maakt in het middensegment van elektrische voertuigen.

Laadkabels voor de Volkswagen ID.3

De ID.3 van Volkswagen gebruikt eveneens een Type 2 kabel voor standaardladen en een CCS-aansluiting voor snelladen, waarmee het merk de toegankelijkheid van laadoplossingen voor zijn klanten garandeert.

Altijd een passende laadoptie voor uw auto

Bij laadkabelwinkel.nl kunt u altijd terecht voor alle bovenstaande laadkabels. Met een ruim aanbod hebben wij voor uw auto de passende laadoptie. Van kortere tot langere laadkabels, bekijk ons assortiment laadkabels.