Hoe werkt een laadpaal?

Heeft u een hybride of elektrische auto in bezit of twijfelt u over de aanschaf van zo’n auto? Het is belangrijk om te realiseren dat de elektrische met grote regelmaat dient te worden opgeladen. Een laadpaal bij u thuis, op uw werk of in de straat kan dan uitkomst bieden. Maar hoe werkt zo’n laadpaal precies en wat zijn de voordelen? Laadkabelwinkel.nl legt het uit.

Eerst even een korte uitleg waarin het hele proces in enkele zinnen wordt uitgelegd:

  • Via een laadkabel verbindt u de elektrische auto met een laadpaal;
  • Deze geeft een signaal als de verbinding daadwerkelijk werkt;
  • Vervolgens zal het opladen direct starten;
  • Totdat u de laadkabel weer loskoppelt.

Hoe werkt een laadpaal thuis precies?

Als u een elektrische auto in bezit heeft, wilt u natuurlijk van alle gemakken voorzien worden zodat u altijd optimaal gebruik kunt maken van uw voertuig. De gemakkelijkste optie is het aanschaffen van een laadpaal bij u thuis of op uw werk. Daardoor heeft u geen obstakels meer als losse kabels of openbare laadpalen, maar kunt u altijd rekenen op uw eigen laadpaal.

Bij Laadkabelwinkel bent u aan het goede adres voor uw oplossing. Let er op dat uw twee rechterhanden nodig heeft voor het installeren van een laadpaal thuis. Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om elektricien in te schakelen die dit voor u kan regelen.

Wat kost een laadpaal?

Het is belangrijk dat u bij de aanschaf van een laadpaal goed kijkt naar de juiste thuislader voor op uw stekker of laadkabel. Hierbij gaat het om de type 1 en 2 stekkers, via een mode 2 of 3.

Daarnaast brengt het aanschaffen van een laadpaal natuurlijk ook kosten met zich mee. De aanschaf én plaatsing kost over het algemeen rond de 1000 euro, terwijl het opladen van uw elektrische auto per kilometer ongeveer 3,5 cent kost. Bij een benzineauto ligt het verbruik rond de 11 cent, dus de variabele kosten kunt u er zeker uit halen.

Voordelen van laadpaal thuis

Aan het hebben van een laadpaal thuis kleven veel voordelen, die u van alle gemakken als het gaat om het opladen van uw EV voorziet. Enkele van de belangrijkste:

  • Het opladen aan uw eigen laadpaal gaat vele malen sneller dan het opladen aan een ‘gewoon’ stopcontact.
  • Laadpalen zijn geschikt voor iedere meterkast en u kan zelf het laadvermogen instellen, waardoor deze makkelijk aansluit op de capaciteit van de meterkast.
  • Een laadpaal is toekomstbestendig en gaat over het algemeen jaren mee, wat het een duurzame investering maakt.
  • U bent niet meer afhankelijk van laadpalen in de buurt of dergelijke, maar kan uw auto opladen wanneer u dat wenst.
  • Om overbelasting te voorkomen, is het is veiliger om uw auto aan een laadpaal op te laden dan aan een stopcontact.

Laadpaal voor thuis kopen

Wilt u een oplaadpaal voor bij u thuis aanschaffen? Dan zit u helemaal goed bij Laadkabelwinkel.nl. Bij ons vindt u een ruim assortiment aan verschillende soorten oplaadpalen voor thuis. Kijk goed welke laadpaal u nodig heeft voor thuis, zodat u de juiste keuze maakt en optimaal kunt genieten. Zit u nog met vragen? Neem dan vrijblijvend contact op, onze experts staan klaar om hierover perfect te adviseren.